Back to all vacancies

Conversation Designer

ChatbotsConversational AIDialogflowDutch is required

Chatbot, voice assistant, virtual agent, Google Assistant: jij weet er wel raad mee! Help onze klanten naar een nieuwe generatie van conversational A.I.

Jouw carrière bij Incentro


Als conversation designer ontwerp en implementeer jij legendarische chatbots en voicebots bij onze klanten. Je ontwerpt dialogen die ervoor zorgen dat gebruikers zich begrepen voelen en antwoord krijgen op hun vragen. Je herkent de logica in een gesprek en vind het leuk om hiermee te puzzelen in jouw conversational creaties. Jouw doel? Het creëren van een nieuwe virtuele collega, die gebruikers helpt en bedrijven transformeert.

Als conversation designer werk je op het snijvlak van design, taal, business en IT. Je gebruikt jouw kennis van UX design, communicatie en techniek om de optimale gespreksflows te ontwerpen, implementeren en te verbeteren. Je denkt met onze klanten mee over hoe zij conversational A.I. zo goed mogelijk kunnen inzetten om hun eindklanten te helpen.

Je begrijpt de behoeftes van de klant, bent niet bang om meer input te vragen en je geeft gevraagd en ongevraagd advies over technische kwesties. Zo ben je in staat om de vertaalslag van business processen naar IT te leggen en een toffe gebruikerservaring neer te zetten.

Denk je nu, “Dat klinkt als een topbaan”? Super! Kom ons team versterken en werk voor de vetste klanten.

Over jou

Je hebt al enige ervaring en wil je graag specialiseren richting conversational A.I. We vragen ook nog het volgende aan je:

 • 2+ jaar werkervaring
 • Een HBO/WO-diploma, bij voorkeur in technische richting;
 • Uitstekende Nederlandse en Engelse communicatie-en presentatievaardigheden;
 • Enige ervaring met JSON, REST API’s of HTTP;
 • Wat is het leven zonder uitstekende user-experience? Jij zet de gebruiker centraal;
 • Jij houdt van puzzelen en complexe problemen oplossen.


Kennis van - of nieuwsgierigheid naar - de volgende technieken is een pré:

 • User-experience design;
 • Het creëren van voice- en chatbotgesprekken met Dialogflow, IBM Watson, RASA of andere conversational tools;
 • Business analysis.

  Wat we jou bieden.

  Allereerst bieden we jou natuurlijk een passend salaris van €2.450 - €3.700 (afhankelijk van je ervaring). Maar dit is niet het enige, bij Incentro zijn er legendarische borrels, vette teamuitjes en niet te vergeten, onze mindblowing wintersportvakantie! 👌 We vinden het normaal om goed voor onszelf te zorgen, daarom staat het Incentro-team voorop! Jouw geluk staat centraal. Check op careers.incentro.com enkele arbeidsvoorwaarden.

  Over ons.

  Met verandering, maken wij onze klanten sterker. Door het creëren van digitale platformen, verbeteren we de klantervaring voor werelds grootste en vetste merken. Het resultaat? Digitale doorbraken. Een combinatie van (big) data, marketing, digital design en de wil om te veranderen heeft ons hier gebracht. Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Welkom bij Incentro.


  Heb je vragen over deze vacature? Voel je vrij om een berichtje, handgeschreven brief of postduif te sturen ✉️ We helpen je graag verder.

  Apply now!

  Front-end development