Back to all vacancies

UX-Researcher Interactive

Data & AnalyticsDesign ThinkingStrategyUser CentricUX research

Je kunt voor deze vacature je sollicitatie indienen t/m 1 februari.

Als echte ambassadeur van de eindgebruiker weet jij als geen ander wat haar motiveert en inspireert. Door middel van jouw goede onderzoek skills weet je wat de eindgebruiker nu echt nodig heeft. Ben jij onze ervaren detective die ons helpt diensten te maken waar gebruikers van gaan houden en onze klanten fan van worden?

Jouw carrière bij Incentro

Bij Incentro krijg je de kans om zowel omni-channel projecten als websites, web-apps en apps die dagelijks gebruikt worden klantgericht en toekomstbestendig te maken. Onze klanten? We werken voor geweldige bedrijven als Leen Bakker, Coop, PostNL en LBH Group.


Als UX researcher ben je altijd op zoek naar nieuwe inzichten. Je bent van nature iemand die veel vragen stelt en het leuk vindt zelfstandig de beste aanpak per klant en project vorm te geven. Daarnaast kun je goed omgaan met veel vrijheid en verantwoordelijkheid om deze rol verder vorm te geven.


Binnen Incentro ben je verantwoordelijk voor onderzoek naar het gedrag, wensen en behoeften van de stakeholders, maar ook van de eindgebruikers. Je werkt nauw samen met product owners, strategen en designers om nieuwe digitale concepten te ontwikkelen én te valideren. Dit doe je door middel van kwalitatieve en kwantitatieve onderzoekstechnieken zoals o.a. interviews, context mapping, persona's en usability onderzoek. Op basis van nieuwe doelgroepinzichten kan jij een advies uitbrengen over hoe een digitaal product of dienst kan worden verbeterd.


Binnen Incentro wordt je onderdeel van ons strategisch team. We zijn een jong, hecht en gedreven team. We werken nauw samen, delen graag inspiratie en zijn altijd benieuwd naar elkaars weekendplannen. Als UX researcher help je ons team verder te groeien door jouw rol bij onze klanten op de kaart te zetten. Uiteraard ben je zelf ook nog lang niet uitgeleerd en biedt Incentro je voldoende uitdaging en ruimte om nog verdere stappen te maken in je ontwikkeling.

Over jou

Een passie voor gebruikersonderzoek vinden we belangrijk, maar we zien ook graag het volgende:

 • Afgeronde HBO/WO opleiding
 • 3+ jaar ervaring met UX research
 • Je bent empathisch, analytisch sterk en beschikt over overtuigingskracht
 • Ervaring met kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden (zoals gebruikerstesten, interviews, en persona’s). Als je een weg weet te vinden in Google Analytics, Hotjar en andere databronnen om hier inzichten uit te halen, dan horen we dit natuurlijk graag!)
 • Kunt o.b.v. een klantvraag zelfstandig een onderzoek opzetten en weet welke methoden je moet gebruiken om de juiste inzichten op te halen
 • Je kunt een advies uitbrengen over hoe een gebruikerservaring kan worden verbeterd en zet inzichten om naar concrete acties
 • Je maakt jouw verbeteringen meetbaar en waardevol door het stellen van KPI's
 • Communicatief sterk, je kunt jouw resultaten op een begrijpelijke en overtuigende manier presenteren
 • Spreekt vloeiend Nederlands en Engels
 • Ervaring met analyses op basis van data is een pre
 • Ervaring met ongoing optimalisatie is een pre


Wat we jou bieden

Allereerst bieden we jou natuurlijk een passend salaris. Gezien jouw ervaring en skills staan we ook open voor een suggestie. Heb je al iets in gedachten? Laat het ons zeker weten.


Incentro biedt naast geld gelukkig nog veel meer moois. Van borrels in ons zelf-gebouwde bruine café tot toffe teamuitjes en een onvergetelijke wintersportvakantie! Bij Incentro staat geluk centraal, zodra je bij ons werkt staat dus ook voor jou geluk centraal. Check hier nog meer arbeidsvoorwaarden om van te watertanden.

Over Incentro

“Let’s embrace change” is het motto van Incentro, bij ons op kantoor is dat niet anders. Digitale gebruikerservaringen veranderen enorm snel, maar met de juiste keuzes kun je hier veel winst mee behalen. Door het creëren van digitale platformen, verbeteren we de klantervaring voor werelds grootste merken. Het resultaat? Digitale doorbraken. Een combinatie van (big) data, marketing, digital design en de wil om te veranderen heeft ons hier gebracht. Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Welkom bij Incentro.

Apply now!

Design & Strategy